Aina Ayuso, engranatge del Casademont

Temps de Lectura: 3 minuts

Aina Ayuso, engranatge del Casademont

La base catalana segueix a Saragossa, aquesta temporada amb el conjunt vermell


Per tercer any, i segon consecutiu, la base catalana d’1,75 competeix a la Lliga Femenina. Aquesta temporada ho fa vestint i defensant la samarreta del Casademont Saragossa, i de la millor manera. Havent disputat els vint-i-un partits de la competició fins al moment, té unes estadístiques mitjanes de 20 minuts a pista, 4 punts, 38,2% en tirs de 2 i 62,5% en tirs lliures, entre d’altres.

Aina Ayuso
Aina Ayuso contra Laia Palau | David Subirana

Així parlava Pep Cargol, director esportiu del Casademont, del fitxatge d’Ayuso: “l’Aina és una jugadora jove i polivalent que compta ja amb experiència a la Lliga Femenina Endesa. A més, és perfecta coneixedora de la ciutat després del seu pas pel Mann-Filter Casablanca, i que continuï la seva trajectòria al club ens agrada perquè té joventut, gran capacitat de creixement i versatilitat, ja que pot jugar tant en la posició de base com d’escorta. Estem molt contents de poder incorporar-la al Casademont Saragossa”.

“Aina Ayuso és una jugadora jove i polivalent, que compta amb experiència a Lliga Femenina Endesa. Té joventut, gran capacitat de creixement i versatilitat. Estem molt contents d’incorporar-la al Casademont Saragossa”, Pep Cargol, director esportiu del club en un comunicat de la FEB.


Trajectòria

Tot i que Ayuso està actualment a Saragossa, la jove promesa ha passat ja per molts clubs i en tots ells disputava a les categories més altes. Va passar tres temporades al Segle XXI, on amb només 15 anys competia a Lliga Femenina 2. Tot i que el primer any només va jugar 7 partits, en el segon va gaudir d’una extraordinària millora: amb tan sols 17 anys tenia ja un 9,4 de valoració a la Lliga Femenina 2. Per si no n’hi hagués prou, en la tercera temporada al club va aconseguir millorar les estadístiques i gaudir de 13 punts de valoració.

Després d’un any fora, formant part del conjunt Ducks d’Oregon, el 2018 la catalana tornava a casa i canviava els colors blanc i verd pel lila de l’Snatt’s Femení Sant Adrià. Ayuso va competir per primera vegada a la Lliga Femenina -aleshores Lliga Dia- amb el conjunt de Sant Adrià. Abans de finalitzar la temporada, però, va fitxar per Club Bàsquet Santfeliuenc o Barça CBS, amb qui només va disputar 3 partits.

La temporada passada la va passar també a Saragossa, però essent part d’un altre equip: el Mann-Filter Casablanca. Allà va competir altra vegada a Lliga Femenina Endesa, amb unes estadístiques envejables per a qualsevol jove de 20 anys aleshores: 22 partits jugats, 40,5% d’encert en tirs de 2, 20,4% en tirs de 3, 67,3% en tirs lliures i 7,5 de valoració.

Highlights Aina Ayuso temporada 2019-2020 | Canal de YouTube Regeneracomsports

Ayuso, que mentrestant forma part també de la selecció espanyola, ha decidit fer un canvi aquesta temporada i fitxar pel Casademont Saragossa, amb qui està fent un molt bon paper. El club, que se situa en la dotzena posició a la classificació, acumula 6 victòries i 15 derrotes i, tot i que les cinc últimes jornades han acabat amb derrota per a les de Saragossa, encara els queden partits per remuntar.

1 comentari a “Aina Ayuso, engranatge del Casademont”

  1. Pingback: Alejandro Martínez: "El bàsquet xinès és molt pobre tàcticament" - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *