Aina Martín: nova etapa a Barakaldo

Temps de Lectura: 3 minuts

aina martín: Nova etapa a barakaldo

L’aler vidrerenca és una de les noves cares de l’equip basc a la Lliga Femenina 2


L’Aina Martín és una de les noves peces del HGB Ausarta Barakaldo, per aquesta temporada. Després de vuit temporades a Girona, l’aler catalana arriba al Barakaldo en la seva següent etapa en el bàsquet profesional.


La catalana explica a l’Últim Quart que, un dels motius de marxar del conjunt català, es la necessitat de canviar d’aires.

“Necessito confiança per poder despuntar i aconseguir més minuts de joc, i això és el que m’aporta el Barakaldo”.

Martín sobre els motius del seu fitxatge.

Sobre el seu nou equip, la vidrerenca ens explica que s’ha trobat amb molt bon ambient i una molt bona dinàmica de treball.

“Estic molt a gust amb aquest nou equip i, realment em sento com a casa”.

Martín sobre la seva adaptació.

Amb aquest nou equip, ja ha disputat 11 partits, amb un balanç de 6-5, en els quals ha amitjanat 7,5 punts, 4,5 rebots i 7 de valoració. Una fixa en el quintet inicial.


EL CAMÍ FINS A LA PROFESSIONALITAT

Fem unes passes enrere i repassem la trajectòria d’aquesta jugadora catalana. Es va iniciar en el món del bàsquet amb només cinc anys amb l’equip del seu poble, el Club Bàsquet Nou Caulès de Vidreres.


Durant la seva etapa de mini en aquest club, Martín va ser seleccionada pel Programa de Detecció i Perfeccionament (PDP). Un programa tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol, destinat als nens i nenes de categoria Minibàsquet que es basa en l’ensenyament dels fonaments tècnics i tàctics. A la categoria de preinfantil, l’alera va fitxar per l’Uni Girona on hi ha format part fins a la temporada 19-20.

És en aquest club on ha aconseguit millorar, créixer i formar-se com a jugadora. Ha jugat 13 partits a la Lliga Femenina 2 en l’estrena de l’equip a la categoria i hi ha acreditat 5,8 punts, 4,7 rebots i 6,2 de valoració en 17:33 minuts de mitjana.

La jugadora de Vidreres va ser una de les cinc vinculades de l’Spar Citylift a la lliga femenina la temporada 2018/19. Va debutar per primera vegada al bàsquet professional el diumenge 14 d’octubre de 2018 a l’Open Day de la competició contra el Mann-Filter Zaragoza. Amb només divuit anys, Martín va poder compartir pista amb les referents del bàsquet femení com Núria Martínez, Laia Palau, Rosó Buch o Murphy.

També va ser la peça del GEIEG que jugava a la Copa Catalunya amb més aparicions: nou partits a la lliga, un a la copa i quatre a Europa. Van aconseguir quedar segones de Catalunya i guanyar la fase d’ascens per pujar a Lliga femenina 2. A més, va ser seleccionada per la selecció catalana en les categories de preinfantil, infantil i cadet.

L’alera ha tancat una etapa de vuit anys a Girona. Se’n va molt agraïda i buscant noves experiències fora de casa, la primera al Barakaldo.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *