Àlex Terés: de professor a una escola de Barcelona als Philadelphia 76ers

Temps de Lectura: 4 minuts

ÀLEX TERÉS: DE PROFESSOR A UNA ESCOLA DE BARCELONA ALS philadelphia 76ers

El tècnic català ha aconseguit amb l’equip afiliat dels Philadelphia 76ers el subcampionat de la G-League
Alex Terés

Tot just fa un mes que el català Àlex Terés va aconseguir el subcampionat de la G-League, la lliga de desenvolupament de l’NBA, amb els Delaware Blue Coats, equip afiliat als històrics Philadelphia 76ers. Terés n’és un dels entrenadors ajudants dels actuals subcampions de la G-League, l’antiga D-League.


LA CURIOSA ARRIBADA ALS 76ers

Terés va desembarcar a Filadèlfia l’estiu del 2019 i des de llavors ha estat un dels tècnics assistents dels Delaware Blue Coats, equip de la G-League. La seva arribada és curiosa, si més no, doncs va aconseguir el lloc al inscriure’s en una oferta oberta a tot el món.

A l’oferta dels 76ers van inscriure’s molts tècnics, de diferents llocs del món. Terés va anar passant diferents entrevistes i proves, fins que només li quedaven dos competidors més. Finalment, el club de l’estat de Pensilvania es va decidir pel català després d’una última reunió a Badalona.

Segons va informar en el seu moment el diari L’Esportiu, Terés era tutor de quart de primària a l’escola Tabor de la Sagrada Família fins que li va arribar la indubtable oportunitat de fer les maletes cap als Estats Units. Mesos abans, el barceloní es va comprometre amb el FC Barcelona per dirigir a l’Infantil A durant la temporada 2019-20, però va haver de tirar-se enrere davant l’oportunitat de la seva vida.


LA SEVA TRAJECTÒRIA

Àlex Terés es va presentar a Filadèlfia amb un bon currículum respecte a les banquetes del bàsquet. El técnic va sortir de La Salle Gràcia i després va passar pel SESE (Secció Esportiva Santa Eulàlia), Santfeliuenc, FC Barcelona, Grup Barna, Sant Nicolau i Mollet. Terés acumulava una àmplia trajectòria a equips catalans.

"Àlex Terés"
Terés durant la seva etapa a les categories inferiors de la selecció catalana | Foto: FCBQ

També va ser entrenador de la selecció catalana de bàsquet en categories inferiors, sent campió d’Espanya en les categories mini i infantil.


ELS DELAWARE BLUE COATS, DE MÉS A MENYS

Des que els Philadelphia 76ers van adquirir els drets dels Delaware Blue Coats, és el primer cop que l’equip de la G-League arriba a la final; i tot just coincideix amb el segon any del català Terés a la banqueta.

Àlex Terés no va poder gaudir massa de la seva primera temporada als Delaware, ja que va coincidir de ple amb la crisi mundial provocada per la Covid-19. La competició es va paralitzar al març del 2020; quan l’equip de Terés acumulava un balanç de 21-18 i eren els segons classificats del seu grup, Atlantic Division, de la conferència est. Finalment, al juny es va decidir donar per acabada la lliga.

Així doncs, aquesta temporada ha estat la primera al complert de Terés a la G-League. Arrel de la pandèmia de la Covid-19 es va anar posposant l’inici fins que al febrer del 2021 es va decidir jugar-la en un format similar a la bombolla de l’NBA del 2020. En aquest nou model de ‘G-League express’ celebrada a l’ESPN Wide World of Sports Complex de Bay Lake (Florida) van participar 18 dels 27 equips actuals de la lliga.

"Àlex Terés"
Terés en un entrenament dels Delaware Blue Coats | Foto: Delaware Blue Coats

Els Delaware Blue Coats de Terés van aconseguir una brillant quarta posició després d’acumular un balanç de 10-5. A quarts de final van vèncer als Austin Spurs (124-103), i a les semifinals als Raptors 905 (100-127). A la final però, no van poder amb els Lakeland Magic (78-97).


EL FUTUR

El futur d’Àlex Terés als Philadelphia 76ers està encara per decidir, doncs va signar un contracte de 2+1, el qual compleix ara el segon any. Està per veure encara si la històrica franquícia vol continuar amb el català, qui ha portat bons resultats a l’equip afiliat de la G-League. En una entrevista realitzada per Exterior.cat, Terés afirmava que acabo contracte, però “no tinc ofertes i no sé què passarà”.

Website | + posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *