Ara, també 3×3 femení

Temps de Lectura: 3 minuts

Ara, també 3×3 femení

El Bàsquet Girona no para de créixer, i ara ho fa sumant un nou equip de 3×3 femeníDes que Marc Gasol va arribar al Bàsquet Girona per liderar-lo com a president, ha tingut ben clar que s’havia d’expandir el projecte, tant a escala social com esportiva. I així ha estat: en els darrers anys, el club no ha deixat de créixer, i ha anat augmentant el nombre d’equips que defensen els colors vermell-i-blancs.

En una entrevista al diari AS, Gasol explicava que una de les seves prioritats era incorporar un equip femení sènior al club. Ara ho ha fet en la categoria de 3×3, i de quina manera! L’ambició del pivot de Sant Boi l’ha portat a fitxar el combinat nacional d’aquesta disciplina: Marta Canella, Vega Gimeno, Aitana Cuevas i Sandra Ygueravide. L’estiu passat, les quatre jugadores van competir amb la selecció espanyola en la categoria de 3×3 i van guanyar l’europeu a París, dos World Tour (Mies i Montreal), un subcampionat continental a Voiron i van participar en els Jocs Olímpics de Tokio 2020.

“Sempre hem jugat amb la Selecció perquè cap valent, com ara en Marc, apostava per la disciplina del 3×3. És un gran canvi per a nosaltres”, afirmaven les jugadores. Tres de les quatre jugadores combinaran la modalitat 3×3 amb la del 5×5, ja que Ygueravide competeix a Lliga Femenina Francesa amb l’ESBVA- Lille Metropole, Vega Gimeno a Lliga Femenina Endesa amb Casademont Zaragoza i Marta Canella a Lliga Femenina Challenge amb el Barça CBS. Aitana Cuevas va retirar-se l’any passat després d’una llarga trajectòria a Lliga Femenina 2.

La Selección Femenina 3x3 estará en el Europeo de París | Federación  Española de Baloncesto
Equip de 3×3 | Foto: FEB

De la mateixa manera que el masculí, l’equip femení disputarà aquest estiu tornejos nacionals, estatals i internacionals. L’arribada de l’equip femení fortificarà la vinculació del club amb aquesta disciplina i “la seva relació amb les virtuts de l’esport emergent, modernitat, igualtat i entreteniment, assegurant tenir bàsquet competitiu tot l’any”, assegura la FEB en el seu comunicat.

Amb l’equip del 3×3, el Bàsquet Girona ja compta amb vint equips de base i amb un sènior a LEB Or, un sènior EBA, un equip 3×3 masculí i un equip en cadira de rodes. L’objectiu que Marc Gasol té entre cella i cella de fer créixer el club s’està complint a mesura que passen els anys.

L'Últim Quart | Website | + posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *