Com és el Bàsquet Girona 20-21?
L’equip d’en Marc Gasol debutarà a LEB Or amb una plantilla plena de cares noves respecte a la passada temporada
Bàsquet Girona

.
Albert Sàbat, Gerard Sevillano i Robert Cosials són els únics jugadors de l’actual plantilla, que van aconseguir l’ascens del Bàsquet Girona a la categoria de plata del bàsquet espanyol la temporada passada. Fins a 9 canvis a les files del conjunt gironí, contant la incorporació de l’entrenador, Carles Marco.
Malgrat que sigui la primera temporada dels gironins en aquesta categoria, l’experiència, a priori, no serà un hàndicap. L’equip s’ha reforçat amb jugadors que coneixen la categoria al peu de la lletra. La competència serà màxima en una lliga on cada partit serà importantíssim pels jugadors catalans que la disputen.
.
“L’objectiu no és pujar, és consolidar el projecte en aquesta nova categoria”
Marc Gasol, president del Bàsquet Girona.
.
DIRECTORS DE JOC
El timó de l’equip el portarà Albert Sàbat. El veterà jugador de Llagostera és un dels jugadors que millor coneix aquesta competició i el complement perfecte per ajudar a créixer als joves. Un d’aquests principals beneficiats serà Dani García. Tot i la seva joventut (1998), Garcia ja ha disputat 72 partits a LEB Or i 6 a la Lliga Endesa. Amb Sàbat, el de Mataró tindrà a tot un referent del bàsquet català de qui poder aprendre a passos agegantats.
JUGADORS EXTERIORS
La posició d’escorta estarà coberta de pur talent català. Després de la seva frustrada aventura a la màxima categoria alemanya i acabar la temporada amb l’Obradoiro, Aleix Font arriba a Girona cedit pel Basket Zaragoza. Té una dilatada experiència en la categoria, on va jugar durant tres temporades amb el FCBarcelona B. Qui completarà la posició de dos serà Àlex Llorca. Amb una gran experiència tant a Lliga Endesa com a LEB Or, el català arriba amb molta il·lusió. Aquesta pot ser la temporada que marqui la seva volta definitiva a les pistes, després de diverses lesions que han llastrat la seva progressió en els darrers anys.
Els alers de l’equip seran Pep Busquets i Gerard Sevillano. El jove jugador de Granollers arriba cedit pel Joventut de Badalona per aquesta temporada. “Busquets és un exemple de voluntat del nostre club d’integrar jugadors joves que puguin evolucionar conjuntament amb el projecte”, comenten fonts del club. Pel que fa a Sevillano, un dels jugadors claus en l’ascens amb 14 punts, 54,8% en TC i 7,4 rebots per partit, torna a LEB Or on ja va disputar dues temporades amb el Força Lleida en la 15/16 i 16/17.

JUGADORS INTERIORS
La posició d’aler pivot estarà coberta per diferents perfils. Ryan Logan és capaç d’anotar a prop i lluny del cèrcol i, al mateix temps, defensar amb garanties pivots més alts que ell. Un jugador d’esforç i dedicació. D’altra banda, els punts en aquesta posició arribaran de la mà d’Olaf Schaftenaar. L’internacional holandès té una gran facilitat per anotar tant de llarga com de curta distància. Un microones que desencallarà més d’un partit. El jugador que completarà aquesta posició serà Robert Cosialls, un dels tres jugadors que va participar en l’ascens. Treball, esforç i constància descriuen la seva ètica de treball.
Els pivots de l’equip seran Davis Rozitis i Briam Faye. El letó (sostre de l’equip amb 2,13 m) és un dels pivots referència en la categoria, en la que sumarà la seva quarta temporada. En la seva etapa en la categoria de plata del bàsquet estatal, el de Cesis ha disputat els play off d’ascens i ha guanyat la Copa de la Princesa i la lliga. Pura experiència. D’altra banda, el de Dakar arriba a Girona per seguir amb el rol que tenia l’any passat al Guipúscoa, cobrir la rotació de Rozitis, qui serà la principal arma ofensiva a la pintura. Faye va disputar 18 partits on tenia uns guarismes de 3,5 punts i 2 rebots en 9 min.
Pingback: Aleix Font, a guanyar-se un lloc a l'ACB - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català
Pingback: Marc Gasol: Una història de Hollywood - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català
Pingback: ICF Força Lleida, un clàssic de LEB Or - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català
Pingback: Màxim Esteban: “Estic a Suècia per la precarietat de les lligues LEB” - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català