Temps de Lectura: 4 minuts

Com és el Cadí La Seu 20-21?

Mateix bloc, mateixa filosofia i noves incorporacions clau per la nova temporada de les UrgellenquesL’equip a la Lliga Catalana | Foto: Cadí La Seu

En els darrers anys, l’equip català ha apostat per la continuïtat de gran part de les jugadores que, cada vegada més, es converteixen en el símbol d’identitat del club. Parlem de Yurena Díaz, Laura Penya, Georgina Bahí, Irati Etxarri i Ariadna Pujol. La filosofia de Bernat Canut que aposta per la feina a llarg termini sembla que ha donat els seus fruits, ja que Cadí la Seu jugarà la seva tretzena temporada en l’elit del bàsquet femení espanyol sense baixar de la vuitena posició.

Així doncs, aquesta temporada el tècnic ha apostat per una línia similar però amb certs canvis determinants en la plantilla. Bernat Canut afrontarà el seu quart any dirigint la banqueta d’aquest equip i el vuitè formant part del club però no ho farà sol, comptarà amb el suport de l’equip tècnic que l’ha acompanyat les darreres temporades; Roger Vilaró, Xevi Calm i Xavi Miñambres.

L’anotació és un aspecte clau i, aquest any serà tot un repte per l’equip de la Seu perquè, una de les peces clau de l’equip la passada temporada (2019/2020), la pivot Tinara Moore era la referent pel que fa a puntuació amb una mitjana de més de 15 punts, 7 rebots i 18’6 de valoració per partit. A priori, s’espera que la nova incorporació Danni Williams, l’escolta mexicana que fins ara jugava a Islàndia demostri la seva esquerra d’or i la vàlua per estar al nivell d’una de les lligues més exigents.

La posició de base destaca per la seva joventut. Fins fa poc Bernat Canut comptava amb quatre bases fins que Marina Lizarazu va decidir fitxar pel València Basket a l’últim moment. No obstant això, la posició queda molt ben coberta amb la continuïtat de Yurena Díaz i Laura Penya i amb la incorporació de Laia Raventós des d’Estats Units. Fins al moment, la titularitat era per l’exjugadora del Sant Adrià Laura Penya demostrant solvència i seguretat al liderar l’equip i va tenir un gran impacte dins la lliga i el club.

Tanmateix, la recent arribada d’Amèrica, Laia Raventós no li posarà les coses fàcils al tècnic del conjunt de la Seu per la seva polivalència de joc i l’experiència malgrat la seva joventut. Altrament, el cas de Yurena Díaz és més complicat perquè va patir una greu lesió als lligaments d’ambdós genolls la temporada passada i encara no està recuperada al 100% però, tot apunta que quan estigui en un estat òptim la posició de base estarà molt disputada i a gran nivell.

En la posició d’escolta i aler del Cadí s’han de suplir les baixes de Sydnay Wiese i Jovana Nogic amb les arribades de Danni Williams i Gala Mestres, juntament amb les renovacions d’Ariadna Pujol i Irati Etxarri. En relació amb les incorporacions, destacar que la catalana Gala Mestres és coneguda pel seu potencial físic i el seu encert des de la línia de tres. A més, coincidirà amb dues companyes de vestuari de l’any passat: Maria Steen Jespersen i Quinn Dornstauder. Tanmateix, la incorporació de la jove escolta de 23 anys, Danni Williams, serà una peça clau per suplir les baixes en aquesta posició, ja que té molt encert en el tir exterior però també en el de mitja distància i també genera molta superioritat en els u contra u i en la circulació de pilota.

Les pivots d’aquest equip destaquen per la seva alçada, tota una declaració d’intencions del tècnic català. Aquesta posició està coberta per la internacional belga Serena-Gynn Geldof (1’97), Quinn Dornstauder (1’92), Maria Steer Jespersen i la capitana de l’equip Georgina Bahí.

Finalment, destacar que Cadí la Seu tornarà a apostar per una rotació llarga, ja que és un equip d’11 jugadores i ha de repartir els minuts entre dues competicions: la lliga regular i l’Eurocopa.

+ posts

1 comentari a “Com és el Cadí La Seu 20-21?”

  1. Pingback: El Cadí La Seu diu adéu a Europa amb impotència - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *