Dani Garcia, a problemes solucions

Temps de Lectura: 4 minuts

Dani Garcia, A Problemes Solucions

El BAXI Manresa recuperà el passat gener al jove jugador català davant la constant inestabilitat de lesions a la posició de base


Dani García va començar la temporada al Basquet Girona de Leb Or amb la intenció per part del club manresà que el jove jugador català continués creixent. Però al gener passat, el conjunt dirigit per Pedro Martínez va decidir recuperar-lo davant les nombroses lesions que està sofrint l’equip a la posició de base.


Segona experiència a la Lliga Endesa

El jugador natural de Mataró debutà el passat 24 de gener davant l’Iberostar Tenerife, tres dies després de la seva tornada a l’equip. No obstant això, García ja sabia el que era debutar a la Lliga Endesa. A la temporada 2018-2019 hi va jugar 6 partits amb el club català a l’últim tram de la temporada, arribant a jugar 10 minuts davant el Real Madrid a la jornada 36. Un començament que li està costant tant físicament com pel ritme del joc, com va confessar a una entrevista a L’esportiu.


Característiques i estadístiques

Si hem de destacar algun tret del base català, és la seva visió de joc i l’energia que manté durant els seus minuts a pista. A més a més, el Dani té una gran capacitat per a defendre, i que juntament amb una molt bona intuïció per captar rebots defensius, el converteixen en un jugador d’equip que de segur en un futur pot consolidar-se a la màxima divisió del bàsquet nacional.

La temporada actual al BAXI Manresa ha anat de menys a més. Va començar tenint una participació una mica esporàdica, però a poc a poc, s’ha anat consolidant a l’equip manresà, arribant a ser titular davant el Casademont Zaragoza i jugant 21 minuts davant el Barça. En Dani ha jugat 10 partits aquesta temporada amb l’equip dirigit per Pedro Martínez, obtinguent 4’1 punts per partit, 2’6 assistències i 1 rebot per aconseguir 1’8 punts de valoració.

La seva millor actuació de la present temporada va ocórrer davant el Real Madrid a la jornada 28. García va anotar 9 punts, capturà 3 rebots i va repartir 4 assistències per obtenir 8 punts de valoració i un +8 durant la seva instància a la pista.

El millor partit de Dani Garcia aquesta temporada a la Lliga Endesa | Font: ACB

Futur obert

La relació contractual del base català finalitza aquesta present temporada amb l’opció d’ampliar-la una més. La clau d’aquesta ampliació estarà en si el Manresa està disposat a apostar pel jugador català, cedint-lo novament a un club de Leb Or, o si per contra el considera capacitat per entrar en una rotació constant del primer equip.

"Dani Garcia"
Dani Garcia a la presentació del seu fitxatge pel Manresa l’any 2017 | Font: Bàsquet Manresa

Cal dir, que Dani Pérez té contracte per a les tres pròximes temporades, Frankie Ferrari fins a final de temporada, i Jonathan Tabú finalitzà la seva relació contractual amb el Manresa la setmana passada. És per això, que la clau de la continuïtat d’en Dani podria estar en la continuació o no de Ferrari, sense descartar la possibilitat de renovar a tots dos directors de joc, i comptar amb 3 bases per a la pròxima temporada. Una possibilitat que de segur la contemplen, davant l’increment de les lesions en aquests temps tan atípics i diferents, a causa de la COVID-19.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *