De Girona a Lugo: Helena Oma canvia el seu rumb

Temps de Lectura: 4 minuts

De Girona a Lugo: Helena Oma canvia el seu rumb

Després de gairebé cinc temporades, Oma es desvincula de l’Spar Girona per aconseguir més protagonisme


Fontajau ha estat casa de l’aler terrassenca durant gairebé cinc temporades. Provinent de l’Almeda i competint a Copa Catalunya, l’aler va fer un salt a Lliga Femenina després de la confiança de Pere Puig, director esportiu de l’Spar Girona, que va apostar per ella. Tot i que Helena Oma va passar uns mesos cedida al Cadí La Seu, la catalana fa anys que vesteix i defensa els colors vermell i negre, amb qui ha guanyat una Lliga Femenina (2019), una Supercopa (2019) i quatre Lligues Catalanes (2017-2020).

“Vaig arribar gairebé essent una nena, sense tenir clar què fer amb la meva vida esportiva, i això ara és casa meva i he tingut l’oportunitat de compartir vestidors amb les millors jugadores. He intentat donar el meu 100% i m’he sentit estimada”

Helena Oma en una entrevista al Diari de Girona

Moments dolços i amargs

En tot aquest temps, la jugadora les ha passat de tots colors. Així com vam poder veure una Helena Oma versàtil durant la temporada 2018/2019, després del seu pas per La Seu, també vam veure una Oma derrotada per una lesió múltiple al genoll esquerre amb el lligament anterior trencat, que, a més, afectava també d’altres estructures.

Després de deu mesos de recuperació, Oma va demanar deixar el club a l’octubre, però aleshores les converses van quedar ajornades, especialment per les lesions d’Eldebrink i Ferrari coincidint amb la primera bombolla de l’Eurolliga. Ara, però, amb la classificació de les gironines a quarts de final de l’Eurolliga i sense lesions en el conjunt gironí, l’Spar Girona ha accedit a la petició d’Helena Oma i han arribat a un acord per a la seva desvinculació amb el club i la incorporació a l’Ensino Lugo, on tindrà més protagonisme.

Compareixença de comiat Helena Oma | Font: YouTube Spar Girona

“Potser a algú no li agrada que marxi a mitja temporada, però ara és el moment d’agafar un tren diferent i anar a un altre lloc”

Helena Oma en una entrevista al Diari de Girona

Més protagonisme a Lugo

En una entrevista amb el Diari de Girona, Oma comentava assegurava: “vaig arribar gairebé essent una nena, sense tenir clar què fer amb la meva vida esportiva, i això ara és casa meva i he tingut l’oportunitat de compartir vestidors amb les millors jugadores. He intentat donar el meu 100% i m’he sentit estimada”. Ara, Oma vol seguir amb la seva carrera esportiva en un lloc amb on tingui més protagonisme, i fitxa per l’Ensino Lugo. “Potser a algú no li agrada que marxi a mitja temporada, però ara és el moment d’agafar un tren diferent i anar a un altre lloc”, confessava.

Pere Puig, director esportiu del club gironí, acompanyava Oma en la compareixença de comiat, i assegurava que la jugadora marxava per voluntat pròpia, i que “tot i que ha tingut mala sort amb les lesions, Oma s’ha guanyat l’estima de tothom”. El director assegurava també que la vacant que deixa l’aler no serà reemplaçada: l’Spar Girona no fitxarà cap nou reforç perquè, informa, “la situació econòmica del club és catastròfica i no ens ho podem permetre. És inviable. Ara estem estudiant com suplir aquesta baixa, perquè cal tenir quatre llicències de jugadores nacionals a la Lliga Femenina”.

Comiat del club i l’afició a Helena Oma | Font: Uni Girona, fotografia de David Subirana

“Tot i que ha tingut mala sort amb les lesions, Oma s’ha guanyat l’estima de tothom”

Pere Puig sobre Helena Oma en la comparaixença de comiat

Des de l’Ensino Lugo, però, l’esperen amb il·lusió i amb l’esperança que la jugadora, per fi, trobi en terres gallegues el que no ha trobat en les catalanes.

L'Últim Quart | Website | + posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *