El bàsquet contra el càncer, perquè ‘el basket es vida’

Temps de Lectura: 3 minuts

El bàsquet contra el càncer, perquè ‘el basket es vida’

Alberto Béjar crea l’associació sense ànim de lucre ‘el basket es vida’ per lluitar especialment contra el càncer infantilQue el bàsquet és molt més que un simple esport ho sabem tots i totes les que el vivim i el gaudim. El bàsquet son valors, sacrifici, comunitat… i ara, també és vida.

La idea neix de la ment del youtuber Alberto Béjar, juntament amb el suport de Manolo Castro, membre de la Federación Aragonesa de Baloncesto i Andy Domnariu, àrbitre, amb l’objectiu de ser una associació sense ànim de lucre que ajuda els més necessitats. I com ho fan? Doncs la resposta de sempre: amb bàsquet. I és que aquest esport travessa totes les fronteres possibles, i ara ho fa també en la lluita contra el càncer.

Béjar i companyia van crearel 2019 ‘Basket contra el cáncer’ amb el mateix propòsit, i ara, fa poc més d’un any, apareix l’associació benèfica ‘El basket es vida’, amb seu a Saragossa i amb la fi de recaptar fons per ajudar, mitjançant el bàsquet, a aquelles associacions que ho sol·licitin. El creador assegurava en un tuit de 2020 que el projecte “és el punt final a un somni que va començar el 2019 i que va donar el seu primer pas el 22 de desembre de 2020, amb el partit de les Estrelles, celebrat al CDM Siglo XXI”.

El basket es vida
Participants del partit benèfic de 2019 a Saragossa | Font: Facebook ‘el basket es vida’

La idea d’aquesta iniciativa és recaptar els majors fons possibles per a la lluita contra el càncer infantil especialment, tot i que també se centren en altres tipus de càncer com ara el de mama. El youtuber assegura que “tot i que aquesta és la idea principal, no tenen inconvenient en donar els fons a una altra causa, si s’escau”. La gent que vol participar-hi pot fer-ho de diverses maneres: o bé fent-se sòcia, o bé mitjançant donacions, o comprant a la seva botiga online.

Però ‘el basket es vida’ no es conforma únicament en recaptar fons i donar-los a les associacions que ho demanin. També han fet diverses accions al llarg d’aquest any i mig: la reforma de la planta d’oncologia infantil de l’Hospital Matern Infantil Miguel Servet, la reforma de diverses pistes d’street basketball… I el que podríem dir que és el que li posa cara al projecte: el partit benèfic, un partit en el qual participen famosos i famoses amb alguna relació amb el bàsquet

L’edició d’aquest any ha tingut lloc aquest diumenge 23 a Saragossa, i hi ha participat personatges com l’influencer Flopball, el youtuber Vitu o la jugadora Carolina Esparcia entre moltíssims altres.

L’equip d’El Basket es vida 2022 | Font: El Basket es vida

I qui ha guanyat? De poc importa, perquè la victòria real és la mateixa iniciativa. El bàsquet guanya el partit; la vida guanya el càncer.

L'Últim Quart | Website | + posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *