El Cadí La Seu diu adéu a Europa amb impotència

Temps de Lectura: 3 minuts

El Cadí La Seu diu adéu a Europa amb impotència

Les urgellenques cauen contra un ACS Sepsi SIC molt punyent
Cadí la Seu


De vegades, els resultats no són proporcionals a l’esforç o la lluita. De vegades, la sort és un factor clau per prendre la decisió final. De vegades, tornar a casa és més difícil que mai. És el cas del Cadí la Seu, qui ha de dir adéu a l’EuroCup després de guanyar els dos primers partits i perdre l’últim a la bombolla romanesa.

Les urgellenques han fet història classificant-se a la competició continental per segon any consecutiu. L’equip de la Seu va emprendre el viatge a Romania sent líders de grup i amb els objectius molt clars: jugar amb ambició, apostar per les defenses dures i prioritzar el rebot defensiu.

Després d’un primer partit amb un ritme molt alt i igualtat al marcador contra l’ESBVA Lille Métropole, campiones europees del 2015, les de Bernat Canut van imposar-se a les franceses per 69-71, patint fins la botzina final. Les catalanes acabaven d’aconseguir  la primera victòria del grup G de l’EuroCup Women i l’eufòria vessava per les xarxes socials de tots els aficionats que segueixen les blanc-i-blaves.

"Cadí la Seu"
El conjunt blanc-i-blau celebrant la primera victòria | EuroCup Women

El següent partit de la Seu va ser al cap de vint-i-quatre hores, contra les belgues del Basket Namur. Els primers trenta minuts van ser força complicats per les catalanes, que van haver d’enfrontar-se a un parcial de 3-11. Així i tot, el Cadí la Seu va aconseguir anotar i marxar a la mitja part amb només dos punts per sota. L’últim quart va ser el més decisiu, però les de Canut van seguir pressionant i van endur-se el matx per 51 a 45. Una vegada més, les felicitacions i els missatges de suport entre aficionats i jugadores no van tenir fronteres ni límits geogràfics.

És en aquest moment on es frustra la competició per a les urgellenques. L’atzar va decidir que l’equip català es jugava un tot o res en l’últim partit contra l’amfitrió i el preferit de  la bombolla al Sepsi Arena. El marcador ajustat i fins i tot els vuit punts d’avantatge a meitat de partit per part de les del Cadí feien somiar en passar de fase i seguir competint en la màxima competició Europea. Els problemes per anotar durant tota la segona part, i sobretot durant els últims deu minuts, sumats a la duresa física del partit van portar el pitjor desenllaç per l’equip de Bernat Canut. L’esforç, la lluita i el sacrifici no van ser suficients per a un Cadí la Seu que va caure davant l’ ACS Sepsi SIC per 57-50.

"Cadí la Seu"
Collage de suport al conjunt de Bernat Canut | A.E. Sedis Bàsquet

Sempre és difícil acceptar una realitat que no reflecteix el treball fet. Sempre és complicat acomiadar-se. Però sempre constarà que el Cadí la Seu va fer història a les pàgines de l’EuroCup i aquest equip serà un dels orgulls de la seva ciutat i la seva gent.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *