Els millors jugadors catalans a la Lliga Endesa

Temps de Lectura: 5 minuts

ELS MILLORS JUGADORS CATALANS de La lliga Endesa

Analitzem els cinc catalans que més estan destacant fins al moment


Fins a 23 jugadors catalans han debutat a la lliga ACB aquesta temporada. Alguns d’ells només han pogut gaudir d’uns pocs minuts al final dels partits, però altres, sent peça clau en alguns equips. És per això que avui, analitzem els 5 millors jugadors catalans fins al moment.


Guillem Jou

Guillem Jou s’ha convertit en una de les peces claus del conjunt de Pedro Martínez, que actualment se situa en llocs de play-off. El jugador del BAXI Manresa ha fet un pas endavant aquesta temporada, i amb una mitjana de 24:05 minuts per partit, ha aconseguit aportar a l’equip 7,5 punts i 5,3 rebots, per obtenir 11,3 punts de valoració, sent el millor jugador català fins al moment.

"Guillem Jou" "jugadors catalans"
Jou esmaixant | ACB Photo / J. Alberch

És cert que Guillem ha disputat 13 partits, a causa de dues lesions al peu esquerre, que li han impedit estar en el terreny de joc 5 partits. No obstant això, si l’escorta català segueix amb la dinàmica que va oferir a l’últim partit davant l’Unicaja (9 punts i 15 rebots), de segur que les seves prestacions milloraran al llarg de la temporada.


Ferran Bassas

Ferran Bassas tornava aquest estiu a la que havia sigut la seva casa. El seu fitxatge pel Joventut de Badalona, era sens dubte esperançador, i no ha defraudat. A la present temporada, el jugador natural de Barcelona ha disputat 19 partits a la Lliga ACB, on amb una mitjana de 25:04 minuts per partit, ha aconseguit 9,4 punts i 4,6 assistències per obtenir 11,2 punts de valoració, que el situen com a segon millor jugador català fins al moment.

L’actuació de Bassas contra el Baskonia | Club Joventut de Badalona

L’ordre present a la pista quan el base català està en ella, i la seva experiència a l’elit del bàsquet espanyol són els principals motius pels quals Carles Durant té una confiança plena amb en Ferran, sent el jugador que més minuts juga al conjunt verd-i-negre.


Pau Ribas

Pau Ribas també aterrava aquest estiu a Badalona, procedent del FC Barcelona, després de jugar una temporada digna d’oblidar. No obstant això, el començament d’aquesta s’ha vist interrompuda per diverses lesions. L’escolta català ha jugat 13 partits dels 19 possibles a la lliga ACB, amb una mitjana de 22:25 minuts per partit, 9,8 punts i 4,6 assistències, que el col·loquen tercer al rànquing dels jugadors catalans amb 10,1 punts de valoració.

"Pau Ribas" "jugadors catalans"
Ribas llançant des del 6,75 | ACB Photo / D. Grau

Cal destacar que malgrat els entrebancs que ha tingut a aquesta primera part de la temporada, s’ha mantingut en un nivell bastant elevat, contribuint juntament amb Ferran Bassas i Ante Tomic al bon fer de l’equip, que actualment es localitza al sèptim lloc de la classificació.


Marc García

Marc Garcia és l’únic dels jugadors catalans més destacats que el seu equip no es troba en posicions de playoffs. No obstant això, les situacions menys favorables amb les que s’ha trobat, no li han impedit demostrar del que és capaç de fer. Malauradament, en Marc també s’ha perdut algun partit per una lesió al dit polze de la seva mà esquerra, que li ha permès jugar fins al moment, 15 partits.

El millor partit de Marc García a l’ACB | ACB

És cert que el seu començament fou extraordinari, amb partits com el de davant el BAXI Manresa amb 33 punts i 6 rebots, però el seu rendiment ha anat disminuint al mateix temps que avançava la competició. La mala dinàmica del Fuenlabrada als últims partits amb 6 derrotes en 7 partits sembla que ha “contagiat” al jugador català. No obstant això, en Marc es manté a una línia notable fent una mitjana de 9,9 punts de valoració gràcies als 10,9 punts i 2,3 rebots en 18:11 minuts, que el fan ser el quart millor jugador català fins a la present jornada.


Dani Pérez

Dani Pérez és l’exemple de jugador que s’hauria de mostrar a les categories inferiors dels clubs. Jugador poc atractiu a la vista, però treballador i tècnicament efectiu. Sembla recordar als bases d’abans amb una capacitat tiradora en creixement (35,9 % en tirs de dos i 32,9 % en tirs de tres), però amb una gran visió de joc que li permet repartir 7,3 assistències i ser el màxim assistent de la competició. Un jugador que encaixa a la perfecció en els sistemes corals de l’entrenador manresà Pedro Martínez, sent el jugador que més minuts disputa de l’equip (24:46).

Dani Pérez estableix el récord d’assistències a l’ACB | ACB

A més a més, ha pogut disputar tots els partits del seu equip (19), mantenint una certa regularitat a excepció d’alguna punxada. Aquesta regularitat, junt amb els 7,7 punts per partit que ha obtingut per partit, el localitzen com al quint millor jugador català.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *