Prèvia Fase Final Lliga Femenina 2

Temps de Lectura: 8 minuts

Prèvia Fase Final Lliga Femenina 2

Barça CBS, Lima Horta Bàsquet, Snatt’s Femení Sant Adrià i CB Maresme Boet Mataró 3 Viles lluitaran per un bitllet a la Lliga Femenina
ascens

Del dijous 8 al diumenge 11 d’abril, els dotze millors equips de la temporada disputaran la Fase Final de la Lliga Femenina 2 2020-2021, on buscaran un bitllet per a la Lliga Femenina. Entre ells, quatre equips catalans: Barça CBS, Lima Horta BàsquetSnatt’s Femení Sant Adrià i el CB Maresme Boet Mataró 3 Viles. Des de l’Últim Quart hem parlat amb una jugadora de cada equip sobre la temporada, les fases i les opcions d’aconseguir l’ascens.

"Fase Final" "ascens" "Fase d'ascens Lliga Femenina"
El cartell oficial de la Fase Final Leganés 2021 | Font: FEB

BARÇA CBS

El Barça CBS és un dels favorits per aconseguir un dels dos bitllets a Lliga Femenina. El conjunt entrentat per Isaac Fernández ha firmat una temporada de rècord, aconseguint la temporada regular perfecte, amb un 26-0. Les barcelonines que estan encuadrades en el Grup 1, amb el Pacisa Alcobendas i el Celta Zorka Recalvi, afronten la fase d’ascens amb jugadores que ja saben que és jugar al màxim nivell estatal, com l’Ainhoa López.


Enfrontaments del grup

 • Dijous 8 d’abril a les 20:00h contra el Celta Zorka Recalvi
 • Divendres 9 d’abril a les 20.00h, Pacisa Alcobendas contra Celta Zorka Recalvi
 • Dissabte 10 d’abril a les 20:00h contra el Pacisa Alcobendas

Entrevista a Ainhoa López

Prèvia Fase Final LF2 Leganés 2021: Ainhoa López, jugadora del Barça CBS

Com ha estat l’evolució de l’equip durant aquesta temporada?

Ha estat molt positiva, perquè han arribat jugadores noves i les que també estaven l’any passat. En els darrers partits, s’ha notat molt que hem agafat una identitat col·lectiva a l’hora de jugar.

Què creus que és el que més heu millorat?

Quan parlava d’identitat parlava sobretot de la defensa i, després en atac, en tenir jugadores que poden aportar en nivell de punts i en tot en general, fa que el joc sigui molt fluid. La nostra base és la defensa i després en atac ja surten les coses.

-Veus l’equip preparat per les fases i amb possibilitats d’ascens?

Sí, l’objectiu de la temporada era classificar-nos per les fases d’ascens i estem invictes. Que millor que acabar d’arrodonir aquesta temporada tan bona que hem fet amb la possibilitat de l’ascens.

Consideres que l’equip actual pot competir a Lliga Femenina?

La lliga femenina està a un nivell superior, lògicament. Hi ha molta qualitat, però jo considero que el que també fa a un equip és el fet que estigui unit, que tingui una identitat, i tot es podria parlar. Per estar a Lliga Femenina parlaríem d’altres factors i, segurament, s’hauria d’incorporar altra gent a l’equip.


Lima Horta Bàsquet

Les barcelonines han estat el millor segon de la competició, només perdent 3 dels 26 partits que han disputat (2 d’ells contra el Barça). El conjunt salmó, compost per joves jugadores de gran talen, encararà la primera fase d’ascens a Lliga Femenina de la Vanesa Verbo i moltes de les jugadores. El conjunt de Sergio Manzano està encuadrat en el Grup 2, amb el Ynsadiet L. Leganés i l’Extremadura Miralvalle, viatjarà a Leganés amb il·lusió i ganes de donar la sorpresa.


Enfrontaments del grup

 • Dijous 8 d’abril 17:30h, Extremadura Miralvalle contra Ynsadiet L. Leganés
 • Divendres 9 d’abril a les 17:30h contra l’Extremadura Miralvalle
 • Dissabte 10 d’abril a les 17:30h contra el Ynsadiet Leganés

Entrevista a Vanesa Verbo

Prèvia Fase Final LF2 Leganés 2021: Vane Verbo, jugadora del Lima Horta Bàsquet

Com ha estat l’evolució de l’equip durant aquesta temporada?

Hem assolit l’objectiu de les fases, per tant, podria dir que l’evolució ha sigut molt bona, però és veritat que ha estat una temporada molt atípica. Comences amb dubtes a l’agost, la pretemporada i si podrem jugar o no. Al final t’hi fiques, comença la lliga i realment ja va tot molt rodat. Han sigut mesos molt complicats, on s’ajornaven partits per positius, però al final hem aconseguit assolir l’objectiu.

Què creus que és el que més heu millorat?

Hem estat molt serioses en el dia a dia, des del primer moment que sabíem que competíem i ens vam ficar “el mono de treball”, acumular molts d’entrenaments, moltes setmanes de sessions molt intenses i exigents entre nosaltres. Això ens ha permès arribar a un nivell tant en atac com en defensa als partits que podem estar molt contentes.

Veus l’equip preparat per les fases i amb possibilitats d’ascens?

Pel que fa a les possibilitats d’ascens, evidentment no som un equip dels favorits per pujar, però sempre ho diem, en unes fases pot passar de tot, a un partit poden passar mil coses. L’equip està amb moltíssimes ganes, per moltes de nosaltres serà la primera fase d’ascens a Lliga 1, és a dir, que amb moltes ganes de gaudir-ho al màxim.

Consideres que l’equip actual pot competir a Lliga Femenina?

Tal com està la Lliga Femenina diria que no, perquè a més, nosaltres som una plantilla on cap es dedica, realment, de manera professional a això, compaginem moltíssimes altres coses i al final, per aquesta categoria has de tenir mínim a algú que t’aporti una experiència real a Lliga Femenina.


Snatt’s Femení Sant Adrià

Les liles van aconseguir l’ascens a la Lliga Femenina la temporada passada, però per falta de recursos econòmics no van poder materialitzar-lo. Malgrat això, ja saben que és aconseguir el bitllet per mèrits esportius. Liderades per Helena López, capitana i jugadora formada a la pedrera del club, que ja sap que és ascendir i jugar a la Lliga Femenina amb les del Besòs i escoltada de grans joves talents, buscaran tornar a col·locar al Snatt’s Femení Sant Adrià a la màxima categoria del bàsquet estatal. Les de Daniel José estan encuadrades en el Grup 4, amb el Sinergia S. Real Canoe i l’Osés C. Ardoi.

Enfrontaments del grup

 • Dijous 8 d’abril 13:30h, Sinergia S. Real Canoe vs Osés C. Ardoi
 • Divendres 9 d’abril a les 13:30h, contra el Sinergia S. Real Canoe
 • Dissabte 10 d’abril a les 13:30h contra l’Osés C. Ardoi

Entrevista a Helena López

Prèvia Fase Final LF2 Leganés 2021:Helena López, jugadora del Snatt’s Femení Sant Adrià

Com ha estat l’evolució de l’equip durant aquesta temporada?

Érem un equip molt nou, on no haviem jugat la majoria juntes. A poc a poc ens hem anat coneixent i jugant millor.

Què creus que és el que més heu millorat?

Entendre’ns a pista i intentar fer el que ens deia l’entrenador, sobretot en defensa.

Veus l’equip preparat per les fases i amb possibilitats d’ascens?

Sí, jo crec que sí. Durant tot l’any hem estat jugant bé i veurem que passa a les fases. Sempre hi ha opcions, en una fase pot passar de tot.

Consideres que l’equip actual pot competir a Lliga Femenina?

Ens faltarien reforços, però part del bloc podria seguir.


CB Maresme Boet Mataró 3 Viles

A dues jornades per finalitzar la temporada regular, les mataronines es van enfrontar en un duel directe contra l’Uniliver Viladecans, en un partit que va certificar el seu pas a la Fase Final. Malgrat les noves incorporacions al bloc de jugadores de l’any passat, les de Jordi Vizcaino han sabut trobar el seu joc i, amb l’experiència d’Olga Ruano, Mireia Vila, Cristina Hurtado i Blanca García, que han firmat un gran final de temporada, encaren unes il·lusionants fases d’ascens. Les catalanes, encuadrades en el Grup 3, es veuran les cares amb el Baxi Ferrol i l’UCAM Primafrío Jairis.


Enfrontaments del grup

 • Dijous 8 d’abril 11:00h contra el Baxi Ferrol
 • Divendres 9 d’abril a les 11:00h contra l’UCAM Primafrío Jairis
 • Dissabte 10 d’abril a les 11:00h, Baxi Ferrol contra UCAM Primafrío Jairis

Entrevista a Olga Ruano

Prèvia Fase Final LF2 Leganés 2021: Olga Ruano, jugadora del CB Maresme Boet Mataró 3Viles

Com ha estat l’evolució de l’equip durant aquesta temporada?

Ha estat un camí llarg. Teníem un bloc de jugadores que seguien de l’any passat, però l’altra part era nou i hem hagut d’aprendre moltes coses.

Què creus que és el que més heu millorat?

El que més hem millorat ha estat el fet de jugar en equip. Al principi ens costava molt trobar-nos i connectar i ara la veritat que millor. En defensa també ens costava molt trobar els espais i ara ho hem millorat.

Veus l’equip preparat per les fases i amb possibilitats d’ascens?

Una fase d’ascens a Lliga Femenina 1 és molt complicada, però ho intentarem donar tot. Sempre hi ha possibilitats d’assolir l’ascens, però de tots els grups que ens podia tocar, crec que és el més complicat.

Consideres que l’equip actual pot competir a Lliga Femenina?

És necessitarien canvis i reformes perquè hi ha molts talents a Lliga 2 i Lliga 1, però tot és començar.

Website | + posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *