Georgina Bahí, història de la Seu d’Urgell

Temps de Lectura: 3 minuts

georgina bahí, història de la seu d’urgell

La capitana diu adéu vuit temporades després, amb una emotiva carta


Els astres van alinear-se per poder dir-li adéu. Adéu a la capitana, a la veterana, a la històrica, a la catorze, a la reina del Sedis. Adéu a una petita part de la Seu d’Urgell. Georgina Bahí ha posat punt i final a una de les etapes més felices de la seva carrera professional, i també personal.

El passat 27 de març, el Palau de la Seu d’Urgell va tornar a omplir-se del seu estimat i molt enyorat públic. Famílies, amics, aficionats i amants del bàsquet en general van deixar-se la veu en l’últim partit de la temporada de les urgellenques. Les noies de Bernat Canut van tancar-la amb una victòria, la tretzena, després de batallar un gran partit.

La protagonista del moment, però, era ella: Georgina Bahí. Va voler despedir-se de la seva afició i fins i tot la pandèmia, les restriccions i l’aforament li van permetre fer-ho. Entre llàgrimes, els ulls vidriosos de l’staff i també del públic, Bahí va llegir que se sentia una urgellenca més i va agrair tot el suport que sempre havia rebut.

"Georgina Bahí"
Georgina Bahí de tres en el seu últim partit al Sedis | Font: Agustí Peña

La número catorze de les blanc-i-blaves va arribar a la Seu d’Urgell per jugar tan sols un any. La vida, la sort, l’estima i el poder de fer les coses ben fetes van permetre que l’any es multipliqués per vuit. Geo Bahí ha estat fonamental pel Cadí, i la relació entre el club i la jugadora s’ha alimentat mútuament: mentre el club ha tingut l’honor de gaudir-la, Bahí ha tingut la confiança i l’ambient per créixer. Tant és així, que Georgina Bahí ha estat anomenada com la millor jugadora de la història del club.

El que fa a Georgina Bahí inoblidable és la seva essència, la seva personalitat. Ha construït una trajectòria indescriptible des del respecte, el treball i el lideratge, però a més de ser una referència a la pista, ho és fora, als carrers i les muntanyes que envolten la Seu. Passar vuit temporades en un mateix club fa que els més petits de la casa hagin nascut veient-la córrer per la mateixa pista on ells entrenen. Bahí és la jugadora referent de mitja comarca urgellenca, és aquella jugadora preferida per qui et canviaries d’equip.

Georgina Bahí
Georgina Bahí despedint-se de l’afició del Palau després de jugar el seu últim partit | Font: Agustí Peña

Els astres van alinear-se per dir un adéu dolorós i necessari a la llum que ha guiat a tot un club durant vuit pletòriques temporades. Georgina Bahí va entrar per la porta dels vestuaris sentint els aplaudiments que li dedicaven els aficionats i els crits de “Sí, sí, sí, Georgina Bahí”. La històrica capitana marxa amb el cor trencat a buscar noves experiències. El més important de tot, però, és tot el que ha deixat a la Seu.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *