Guillem Vives: “El Joventut és un club molt especial, és el meu club, el club pel qual sento els colors”

Temps de Lectura: 7 minuts

Guillem Vives: “El Joventut És Un Club Molt Especial, És El Meu Club, El Club Pel Qual Sento Els Colors”


Guillem Vives Torrent (Barcelona, 1993) afronta aquest últim tram de la temporada amb la incertesa del seu futur. El València Basket té l’opció d’ampliar el contracte una temporada més, encara que sembla que aquest fet no succeixi degut a la presència de Hermansson per a la temporada vinent, la possible continuïtat de Van Rossom i l’arribada de Neno Dimitrijević, com segons apunta el mitjà À Punt. Un futur, que es relaciona amb el Joventut de Badalona, el club que va portar al jugador català a l’aparador del bàsquet professional, i que significaria la tornada a casa. A més a més, Vives, juntament amb el seu equip hauran de fer un gran paper als play-off de la Lliga Endesa, per tal d’oblidar la derrota a quarts de final de la Copa del Rey, i la no presència del club valencià a l’Eurolliga la temporada vinent.

Guillem Vives no se une a la gira europea del Valecia Basket
Guillem Vives, a un partit d’aquesta temporada | Font: ACB Photo

Com ha vist a l’equip fins al moment?

Hem tingut una temporada molt llarga, molt exigent. El fet de competir Eurolliga sumant el tema COVID-19… Pots estar pendent de jugar, però en l’últim moment no jugues, i t’ho endarrereixen perquè una setmana hagis de jugar tres partits. Hi ha hagut moments de la temporada durs, però crec que per valorar la temporada ho hauríem de fer quan acabi. De moment no ha acabat, i no es pot fer una valoració, però prefereixo fer-la a final de temporada per veure com estem.

Què ha passat perquè realitzeu una temporada tan irregular? Encadenareu una sèrie de victòries a Eurolliga, per a després entrar en una dinàmica negativa, una cosa semblant va passar a l’ACB…

Vam començar molt bé a l’Eurolliga, però a la lliga no vam saber compaginar al principi, la doble competició. Jugant molt bé a Europa contra equips grans, però venien partits a casa, recordo derrotes molt clares a l’inici, i bo fins que no vam començar a agafar una ratxa bona a la lliga Espanyola, ens va costar agafar aquesta doble competició. En línies generals, el que dic, un equip irregular, en moments hem realitzat un bàsquet increïble, recordo victòries molt bones, i després partits molt dolents, que se’ns complica molt el fet d’anotar, de defensar… Acabem rebent parcials molt amplis, que no hem pogut resoldre i que s’han acumulat en derrotes. En definitiva, una temporada irregular en resultats i joc.

La derrota en copa davant el Madrid a quarts de final, i la victòria davant aquest mateix equip vuit dies després a l’Eurolliga, és un poc el reflex del qual ha sigut aquesta temporada.

Sí, però bé el bàsquet no són números, ni jugadors concrets, sinó que al final també són sensacions. El nivell de com arribes a una competició. En aquell moment nosaltres ens jugàvem un cara o creu en Eurolliga. I està clar que en la Copa ells ens van saber traure del nostre joc, ens van saber trasbalsar, perquè és un equip que sap trasbalsar-nos, i ells ho van saber fer molt bé. No vam poder jugar al que volíem nosaltres sinó que vam estar més pendents de coses externes al joc i això el Madrid ho fa molt bé, i fins que no saps adaptar-te a aquest ritme de joc, a aquest nivell de concentració, que necessites per a estar concentrat en el que és el bàsquet, nosaltres no som un equip que puguem jugar. Recordo ara el partit de copa de quarts de final davant el Madrid, que bo ells van voler jugar a aquell joc, i els va sortir molt bé el pla.

Guillem Vives: "En el 2021 busco otro título" – Grada3.COM
Guillem Vives davant l’atenta mirada de Tavares i Campazzo | Font: València Basket

Quines són les sensacions que té tant a nivell personal, com col·lectiu per encarar aquest play-off?

Bones. Jo crec que ens ha anat molt bé aquest mes i setmanes que portem entrenant més. Sí que als partits ens ha costat una mica ser regulars i centrar-nos, però l’altre dia vam fer un bon partit contra el Madrid, un rival de play-off, i estem creixent. Crec que ens està anant molt bé per encarar aquesta fase final, i esperem que aquesta irregularitat que hem tingut durant tot l’any, no tenir-la, i aquests moments tan bons que hem tingut durant l’any, perquè crec que tenim un equip amb molta qualitat, que surtin al play-off i per què no, competir la lliga.

Si no s’aconsegueix fer un bon paper al play-off, la temporada serà un fracàs?

Això ho marcarà al final, depèn de qui ho jutgi o qui ho marqui. Les expectatives marcades a principi d’any, crec que tant personalment com grupalment, eren repetir l’Eurolliga, que no ho hem assolit. També hem de veure amb una perspectiva més sofística, no només el fet de no haver entrat sinó, com no hem entrat. Al final hem fet 19 victòries, per una victòria no hem quedat sisens a l’Eurolliga. Però estem fora, i no repetirem l’Eurolliga l’any següent. Així que dintre de l’objectiu que s’havia marcat el grup, que era tornar a l’any següent a l’Eurolliga, aquest objectiu no està assolit, però ens queda un objectiu molt important, que seria fer un molt bon paper als play-off, que nosaltres ho valorem molt i s’ha valorat molt competir contra grans equips que estan preparats per jugar aquestes fases finals, i que València sigui una alternativa a aquests equips grans.

Quina és la teva situació per a la temporada vinent? Se t’ha relacionat bastant amb el Joventut de Badalona aquests últims mesos…

Doncs ara mateix no depèn de mi, no acabo contracte si no el València té una opció per allargar el contracte així que no tinc marge de decisió aquí. Serà el que el club decideixi en el seu moment, si vol seguir amb la meva continuïtat doncs endavant i content, i si vol buscar altres opcions al mercat i prescindir de mi, doncs valoraríem opcions. I bé, està clar que el Joventut és un club molt especial, és el club pel qual sento els colors, i ja et dic ara no puc prendre aquesta decisió perquè no està en les meves mans i ja s’ha de veure com evoluciona tot l’estiu, com acabem els play-off i quan acabi tot doncs, amb la decisió que prengui el València, amb la meva família, amb el meu entorn, decidirem per tots, i veurem.

Guillem Vives, la última perla de la infinita cantera verdinegra, se apunta  al draft NBA - MARCA.com
Guillem Vives realitzant una entrada a canasta amb el Joventut de Badalona | Font: Marca

Quins són els teus objectius a nivell individual per al futur?

No ho sé. Ara com estic en una situació amb una mica d’incertesa també de contracte, és més difícil agafar uns objectius personals tant a llarg termini. Prefereixo acabar bé aquesta temporada, posar-me més un objectiu a curt termini i mantenir-me com a un jugador crec que valorat a la lliga, a un equip gran on hem guanyat molts títols que eren difícils de pensar quan vaig arribar. Crec que el meu objectiu principal és seguir gaudint del bàsquet, i en el cas que hi hagi un canvi o una nova temporada aquí, tornarem a valorar els objectius personals i col·lectius. Perquè com sempre, Guillem Vives està molt més relacionat amb els objectius més col·lectius que personals, i bé açò pot ser una cosa negativa en el meu cas. Però sóc menys ambiciós individualment, i més a nivell col·lectiu. Doncs prefereixo que l’equip jugui bé o l’equip funcioni, que el Guillem Vives tingui un nom al diari o estadísticament, si no que si a l’equip on juga Guillem Vives juga bé i guanya doncs serà una magnífica notícia i és el que em farà més content.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *