Guillem vives, pilar fonamental del València Basket

Temps de Lectura: 4 minuts

GUILLEM VIVES, PILAR FONAMENTAL DEL VALèNCIA BASKET

El jugador català afronta la setena temporada al conjunt taronja


L’11 de juliol de 2014 s’anunciava el fitxatge de Guillem Vives pel València Basket. Una relació contractual que es manté fins a la present temporada, i ha establit al jugador barceloní com un dels pilars fonamentals del club valencià.

Vives, va arribar a terres valencianes procedent del Joventut i com a millor jugador jove de la temporada 2013-2014. Les expectatives dipositades en ell eren altes, i malgrat tenir certs alt i baixos, la seva continuïtat al club valencià és el reflex del seu bon fer.


MÉS ENLLÀ DE LES ESTADÍSTIQUES

El seu impacte en el joc no es reflecteix a les estadístiques. El jugador taronja és un base que li insereix un ritme diferencial quan es troba en pista i acompanyat de la seva gran capacitat defensiva, el converteixen en un dels millors bases en l’àmbit nacional.

A la present temporada, en Guillem té una mitjana de 19:43 minuts en Eurolliga, on ha aconseguit aportar a l’equip 5,8 punts i 2 assistències, per obtenir 6,2 punts de valoració. Per altra banda, a la Lliga Endesa, ha disputat una mitjana de 20:36 minuts, anotant 5,5 punts i repartint 2 assistències per obtenir 5,3 punts de valoració.

Guillem Vives
Guillem Vives | Foto: acb Photo | M. Ángeles Rodríguez

Tornar a trobar-se amb aquests nombres era un dels aspectes més importants, el base català no competia des del 3 de març de 2020, degut en part a la pandèmia, però també per la lesió que va sofrir en els entrenaments previs a la fase final de la Lliga Endesa celebrada el darrer juny.LA CONFIANÇA D’EN PONSARNAU

Amb l’arribada de Martin Hermansson al club valencià aquest estiu, es produïa un col·lapse a la posició de base amb quatre integrants: Van Rossom, Vives, Hermannsson i Colom. Un d’ells havia de ser apartat i Colom fou l’elegit. Amb aquest fet, Ponsarnau dipositava la confiança en el jugador català per davant de tot un campió del món com és Quino Colom.

Actualment, en Guillem és el segon base més important de l’equip per a l’entrenador català. Juga més minuts que Martin Hermansson i menys que el belga Sam Van Rossom.


Guillem Vives amb Jaume Ponsarnau
Guillem Vives amb Jaume Ponsarnau | Foto: ACB Photo / M. Á. Polo

Una confiança que per part del club es resoldrà aquesta temporada. Vives té contracte amb el València Basket fins a la present temporada, amb opció d’ampliar-lo una més.VALÈNCIA BASKET SIGNIFICA TÍTOLS

Campió de la Lliga Endesa, campió de l’Eurocup, campió de la Supercopa Endesa, subcampió d’Eurocup, subcampió de la Copa i seleccionat al millor quintet jove, són tots els èxits que ha aconseguit Guillem Vives en la seva instància al València Basket.

Uns èxits que el jugador català ha contribuït de manera directa en la pista, fins i tot, havent d’agafar la responsabilitat de tirs finals com el que va efectuar a les semifinals de la lliga ACB de 2016 per forçar el quart partit davant el Reial Madrid.

Vives força el quart partit de les semifinals de 2016 | Video: ACB

Una continuïtat que li ha permès estar al màxim nivell i ser cridat dues vegades pel seleccionador Sergio Scariolo, per representar a la selecció espanyola. Una primera convocatòria a l’Eurobasket de 2015 on en Guillem obtindria l’or i una altra dos anys més tard, on el jugador català s’alçaria amb el bronze.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *