L’actuació dels jugadors catalans a les finestres FIBA

Temps de Lectura: 3 minuts

L’ACTUACIÓ DELS JUGADORS CATALANS A LES FINESTRES FIBA

Xavi Rabaseda, Ferran Bassas i Nacho Llovet han certificat la classificació de la selecció espanyola per l’Eurobasket 2022


La selecció espanyola jugava a València dos partits, davant Israel i Romania, amb l’objectiu de segellar la seva classificació per l’Eurobasket del 2022. Per aquests partits, el seleccionador Sergio Scariolo, va convocar a tres jugadors catalans: Xavi Rabaseda (San Pablo Burgos), Ferran Bassas (Club Joventut de Badalona) i Nacho Llovet (MoraBanc Andorra). Analitzem la seva actuació en aquests dos partits amb “la roja”.


ISRAEL 95-87 ESPANYA

La selecció espanyola es deixa remuntar 16 punts en una segona meitat horrible (59-35).

Xavi Rabaseda: El de ripoll és un dels tres jugadors campions del món a la Xina convocat per a aquestes finestres FIBA. Va sortir des del cinc inicial i va estar sobre el parquet un total de 19 minuts. Rabaseda va estar erràtic des de la llarga distància (1/4 T3) sumant un total de 5 punts (2/2 T1). A la seva anotació, l’aler del San Pablo Burgos va sumar a la seva estadística 1 rebot ofensiu i 2 faltes rebudes per a un total de 3 crèdits de valoració.

Ferran Bassas: El base de la Penya va debutar amb la selecció espanyola en el partit contra Israel, però tindrà un record agredolç. El de Badalona només va poder jugar 5 minuts. Malgrat el poc temps a pista, l’ex del San Pablo Burgos va tindre el temps suficient per repartir 3 assistències i sumar 4 punts de valoració en la seva estadística.

Nacho Llovet: El pivot del MoraBanc Andorra va ser el jugador català que més impacte va tindre en el partit. Malgrat que només va aconseguir anotar 1 punt i 0 de valoració, va ser clau en defensa amb 4 captures i dominant la cistella espanyola. Llovet va ser un pilar important fins que va cometre la seva cinquena falta personal cap a la meitat de l’últim quart.

Els 12 d’Espanya contra Israel | Foto: @BaloncestoEsp

ESPANYA 94-41 ROMANIA

Els de Scariolo aprenen dels seus errors i juguen un partit molt seriós durant els quaranta minuts.

Xavi Rabaseda: L’aler ha jugat un partit mediocre, en el qual l’únic triple que ha intentat l’ha anotat. Per tant, el de Ripoll ha acabat amb 3 punts i 3 de valoració en els 14 minuts que ha estat a la pista.

Ferran Bassas: El base català no ha estat convocat pel partit a causa d’uns problemes físics. Jonatan Barreiro va entrar a la convocatoria subtituint al jugador de la Penya.

Nacho Llovet: El barceloní ha tingut un paper menys destacat que el del partit contra Israel, doncs només ha gaudit de 7 minuts i mig a pista. Igual que Rabaseda, el pivot del MoraBanc Andorra només ha llançat un cop a canasta, en el seu cas, una cistella de dos punts. D’aquesta manera, Llovet ha acabat amb 2 punts i 2 crèdits de valoració.


Amb un balanç d’un partit guanyat i un de perdut en els compromisos de València, la selecció espanyola ha segellat la seva classificació per l’Eurobasket de l’any 2022.

Classificació del gurp | Font: FIBA

Website | + posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *