Júlia Soler, un diamant en brut

Temps de Lectura: 3 minuts

Júlia Soler, un diamant en brut

L’aler banyolina és l’aposta de futur de l’Uni Girona


Soler ha estat una de les apostes de futur de l’Uni per a la present temporada 2020-2021. L’aler de Banyoles abandona el paper de vinculada amb el primer equip i fa un pas endavant: forma part de la plantilla de l’Spar Girona a Lliga Femenina Endesa.

Júlia Soler

Una temporada 2019-2020 per recordar

La temporada passada, tot i ser una de les jugadores més joves de la Lliga Femenina 2, va convertir-se en una peça clau per al seu equip, el Citilift Geieg-Uni; fet que va portar-la a ser una de les habituals convocades d’Èric Surís.

El seu debut amb el primer equip va arribar al setembre a la Final de la Lliga Catalana, Copa que les gironines van alçar al Palau d’Esports de La Seu d’Urgell. Mesos més tard, l’1 de març, va debutar a la Lliga Femenina Endesa davant el Nissan Al-Qázeres, convertint-se així en una de les jugadores més joves de la màxima categoria del bàsquet espanyol.

Per si aquests èxits no fossin suficients, cal recordar que Soler va aconseguir, a principis de temporada, l’or a l’europeu U18 de 3×3, juntament amb les seves companyes d’equip Laura Méndez i Laia Moya.

Només cal veure la valoració final per saber com d’espectacular va ser la temporada 2019-2020 per a l’aler banyolina: 9,7 punts, 37,6% d’encert en tirs de camp, 3,5 rebots i 4,9 de valoració en 20 punts de mitjana.


Un pas endavant

No és estrany, doncs, que la seva qualitat i bagatge l’hagin portada a formar part de la plantilla de l’actual tercer classificat en la màxima competició espanyola femenina.

Una competició que, tot i ser la més alta, no frena el ritme de la jugadora del Pla de l’Estany. En la cinquena jornada, la banyolina acumula un 5/5 en victòries, amb un molt bon paper personal que mostra un perfecte encaix amb la resta del conjunt vermell-i-negre.

Per conèixer-la una mica més. Cara a cara entre Júlia Soler i Núrgia Bagaria

Júlia Soler és un diamant en brut, cada vegada més polit i que, en paraules de Pere Puig – director esportiu de l’Spar Uni Girona -, pot ser la continuació del que va ser Eva Bou, Marta Xargay o Èlia Ros.

L'Últim Quart | Website | + posts

3 comentaris a “Júlia Soler, un diamant en brut”

  1. Pingback: Resum de la Jornada 25: Lliga Femenina Endesa - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català

  2. Pingback: Laura Méndez, construint la jugadora que vol ser - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català

  3. Pingback: Representació catalana a la Copa de la Reina - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *