La consolidació de Dani Pérez

Temps de Lectura: 4 minuts

La consolidació de Dani Pérez

El jugador català lidera un BAXI Manresa en llocs de play-off


El passat estiu, el BAXI Manresa millorava les prestacions econòmiques del contracte de Dani Pérez per tal que aquest no escoltés ofertes d’altres equips. I sembla que no s’equivocaven. El base català està portant a terme una de les millors temporades de la seva carrera i exercint de líder d’un equip que és vuitè a la classificació, amb la possibilitat de poder accedir als play-offs pel títol.


Les seves característiques

Pérez recorda als bases d’abans, un jugador estèticament poc atractiu però molt eficient en el joc. Destaca per la seva gran capacitat per assistir, que juntament amb una excepcional visió de joc el converteixen en un líder que controla tots els engranatges de l’equip, i conseqüentment amb el màxim assistent de la Lliga Endesa amb 6,9 assistències per partit, per davant de jugadors com Nick Calathes o Marcelinho Huertas.

Una gran capacitat per assistir que contrasta amb la d’anotar. No és la principal opció i preocupació del base català en el seu joc, encara que pot aconseguir pics alts d’anotació com el que va obtenir davant l’UCAM Murcia amb 24 punts.

Dani Pérez imparable al tercer quart davant l’UCAM Murcia | Vídeo: ACB

Exceptuant aquesta actuació, Pérez té una mitjana de 8 punts per partit, amb percentatges millorables al tir de dos punts, 38,8%. No obstant això, no és un mal tirador de la línia de 3 punts (31% aquesta temporada), i juntament amb la seva capacitat per assistir el converteixen en un jugador imprevisible i molt eficient en el pick and roll. Un pick and roll que sol solucionar amb l’assistència, encara que de vegades opta pel tir de 3 o per un tir de mitja distància molt consolidat aquests darrers anys.

Cal dir que el jugador català, no sol jugar en un 1×1 les situacions compromeses de partits i forçar tirs, sinó que sol optar pel pick and roll o facilitar situacions a jugadors més clutch o amb característiques més anotadores que ell.

"Dani Pérez" "Pedro Martínez"
Dani pérez i Pedro Martínez | Foto: ACB

Clar està que Pérez és un jugador d’equip, que fa jugar als seus companys i s’adapta a la perfecció en els sistemes corals de l’entrenador manresà Pedro Martínez. Un entrenador que té una confiança plena en el seu base, ja que és el jugador que més minuts juga per partit, 24:00.


Lesionat en el millor moment de la seva carrera

El seu bon estat de forma i l’excel·lent temporada que estava portant a terme, (10 punts de mitjana de valoració als 21 partits que hi ha jugat), va ser interrompuda el passat 31 de gener davant l’Hereda San Pablo Burgos per una lesió al tendó central del bíceps femoral de la cama dreta, que el tindrà apartat de les pistes unes sis setmanes. La mateixa lesió que va sofrir a la temporada passada a la cama esquerra i que el va tindre parat quatre setmanes.

Una lesió que també la deixat fora de qualsevol possibilitat de poder accedir a la convocatòria de la Selecció Espanyola per als dos últims partits de classificació per a l’Eurobasket de 2022. El jugador manresà encara no ha estat cridat pel seleccionador nacional Sergio Scariolo, encara que aquesta vegada tenia possibilitats de poder accedir-hi.


Futur al Nou Congost

Respecte al futur de Pèrez, sembla que seguirà al club manresà. Ambdós tenen una relació contractual fins a la temporada vinent, amb l’opció d’ampliar-la una més.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *