LF Challenge, tot sobre la nova categoria del bàsquet femení

Temps de Lectura: 4 minuts

LF Challenge, tot sobre la nova categoria del bàsquet femen

La FEB aposta per equiparar les categories del bàsquet femení i masculí i crea la LF Challenge


Amb l’objectiu d’enfortir la piràmide del bàsquet formatiu espanyol, la FEB reivindica el paper de les jugadores nacionals i aposta per equiparar les categories femenines amb les del bàsquet masculí. Per aquest motiu, anunciava el president de la FEB, Jorge Garbajosa, durant l’Assamblea que es va celebrar uns dies abans, la FEB aposta per la creació de la LF Challenge de cara a la temporada 2021/2022.

Tot i que encara s’estan acabant de tancar diversos aspectes sobre aquesta nova categoria, la Federació ja ha avançat algun dels aspectes més rellevants, com ara la seva estructura, els equips participants, les places d’ascens i descens i les dates de joc.

La LF Challenge presenta la seva imatge oficial | Font: FEB

En primer lloc, en relació amb l’estructura, la LF Challenge passarà a ser una categoria intermèdia entre la Lliga Femenina 2 i la LF Endesa; una categoria entre el bàsquet amateur i el professional, que servirà de trampolí per aquells clubs i projectes que vulguin enfortir-se de cara als objectius de futur més ambiciosos.

En segon lloc, les bases principals dels equips inscrits a la LF Challenge considerava que podien formar-ne part els 2 equips que van descendir de LF Endesa; els 10 equips participants en la Fase Final de LF2 que no van aconseguir l’ascens; els 3 equips classificats en la cinquena posició dels tres grups de LF2 i l’equip classificat com el millor sisè dels tres grups de LF2. Així doncs, d’aquesta manera ha quedat conformada la nova categoria:

1Celta Zorka Recalvi
2Quesos El Pastor
3Azkoitia Azpeitia ISB
4Osés C. Ardoi
5Barça CBS
6CAB Estepona
7Advisoria Mataró Maresme
8Lima Horta Barcelona
9NB Paterna
10Pacisa Alcobendas
11Sinergia S. Real Canoe
12Hozono Global Jairis
13RACA Granada
14Alter Enersun Al-Qázeres
15Hierros Días Extremadura Miralvalle
16Club Joventut de Badalona

En relació amb el sistema de competició, la LF Challenge es disputarà sota un únic grup de competició, seguint el modus operandi de la Liga LEB Oro; en què els 16 equips participants d’enfrontaran en una Lliga Regular a anada i tornada. D’aquesta manera, la competició comptarà amb un total de 16 jornades en les quals els equips es posicionaran a nivell classificatori per assolir els seus respectius objectius. En la darrera de les jornades, l’equip que aconsegueixi la primera posició ascendirà directament a Lliga Femenina Endesa, mentre que els dos últims descendiran a LF2. Els equips classificats entre la segona i la novena posició accediràn a uns Playoffs en què es disputaran la segona plaça, i per això disputaran una ronda de quarts de final en format anada i tornada. Els quatre equips vencedors es mediran en una Final Four en seu única (semifinals i final).

Competicions FEB | Font: FEB

Finalment, la FEB ha avançat també la data d’inici d’aquesta nova categoria: el dissabte 25 de setembre. Això implica, doncs, que si se segueixen les dates establertes, el dissabte 9 d’abril es disputarà la darrera jornada en què es definiran els equips classificats per als Playoffs, que disputaran la ronda de quarts els dies 17 i 23 d’abril i la Final Four els dies 30 d’abril i 1 de maig.

L'Últim Quart | Website | + posts

1 comentari a “LF Challenge, tot sobre la nova categoria del bàsquet femení”

  1. Pingback: La Penya i el seu paper fins al moment en la Lliga Challenge - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *