Mariona Martín: Tornar a sentir-se jugadora

Temps de Lectura: 3 minuts

Mariona Martín: Tornar a sentir-se jugadora

La jugadora va romandre inactiva durant la temporada anterior per culpa d’una lesió al genoll


El Celta Zorka Recalvi continua fent passos en la construcció d’un nou projecte esportiu per a intentar, un any més, l’ascens a la Lliga Femenina 1. Aquesta temporada han sumat noves peces. Una d’elles és la Mariona Martín. La barcelonina està amitjanant 5,2 punts i 5,4 crèdits de valoració en el seu retorn a les pistes.

Mariona Martín | Foto: @mariona_martin

La catalana s’incorpora a les pistes després d’un any sense poder jugar a causa d’una greu lesió al genoll dret i haver-se de sotmetre a una operació.


TRAJECTÒRIA

La barcelonina va jugar en el Femení Sant Adrià, un dels millors equips catalans, durant onze anys de la seva trajectòria. Va començar a l’escola del club i va anar passant per totes les categories, al mateix temps que va aconseguir grans èxits. Capitana de l’actual campió d’Espanya júnior, va quedar campiona de Catalunya en dues ocasions (cadet i júnior) i va aconseguir una tercera, quarta i cinquena posició en campionats d’Espanya en cadet, júnior de primer any i infantil, respectivament. A més, va ser la màxima anotadora del campionat d’Espanya Infantil. Amb la selecció espanyola, va ser seleccionada per a la u15 i preseleccionada per a la U16, U17 i U18. Amb el Femení Sant Adrià va aconseguir formar part de l’equip de Lliga Femenina 2 amb només disset anys. 

A l’estiu del 2015, va fitxar durant dues temporades per l’equip extremeny Alter Enersun Al-Qazeres Extremadura, on es va estrenar en la categoria sènior. En aquesta etapa van començar els problemes del genoll. En el seu primer any amb prou feines va poder jugar cinc partits, però va augmentar la seva aportació en la seva segona temporada amb l’equip on va aconseguir l’ascens a Lliga 1 on va disputar 26 partits.

Durant la temporada 18/19 va formar part de l’equip d’Aros León, que es trobava a la categoria de Lliga Femenina 2, amb el que es va enfrontar alguna ocasió amb el Celta, el seu equip actual, i amb el que va disputar la fase d’ascens de Tenerife. La seva progressió, però, es va quedar estancada per culpa d’una lesió: es va trencar el lligament creuat del genoll dret el març de 2019. Martín, que ja havia patit una lesió similar a l’Al-Qazeres, va ser operada a l’agost del mateix any i va apostar per passar una temporada inactiva, centrada en la seva recuperació. Tot i els seus vint-i-quatre anys, ja té un important bagatge a l’esquena. 


Mariona Martín és una base d’1,72, a la qual el director esportiu del Celta Zorka Recalvi, Carlos Colinas, descriu com a “cerebral, directora, amb control del joc i equilibri entre atac i defensa”. A més, la jugadora destaca per la seva bona comprensió del joc i el seu dinamisme, juntament amb una notable experiència en competicions FEB (Federació Espanyola de Bàsquet). La catalana arriba a Vigo per a reprendre amb ganes la seva carrera. 

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *