Mireia Vila, el somriure del CB Maresme Boet 3Viles

Temps de Lectura: 5 minuts

Mireia Vila, el somriure del cb maresme boet 3viles

La badalonina està firmant el seu millor registre en valoració, sent la millor catalana de la lliga en aquest aspecte


Mireia Vila (Badalona, 1991) és, fins al dia d’avui, la jugadora de l’Advisoria Maresme està firmant una gran temporada a la Lliga Femenina 2. En les 22 jornades que ha disputat promitja 8,5 punts, 5,9 rebots i 11,4 de valoració, sent la catalana més ben valorada de la competició.


L’ETAPA DE FORMACIÓ

L’aler es va iniciar en el món del bàsquet amb el conjunt de Vilassar de Mar i en la U.E.Mataró fins a la temporada 2001/2002. A més, aquell any va guanyar el Campionat d’Espanya amb la Selecció Catalana. 

Depesrès d’aquella fita, va arribar una pedra al camí. La temporada 2002/2003 va patir una greu lesió que la va apratar de les pistes, però amb esforç i sacrifici va tornar a jugar i el seu treball es va veure recompensat amb la trucada del seleccionador català per jugar el Campionat d’Espanya de seleccions, penjant-se el bronze. Vila va fer un gran paper durant la competició, amitjanant 9 punts, 6,5 rebots i 9,8 de valoració en 20 minuts.

En l’àmbit de clubs, Mireia Vila va disputar el Campionat d’Espanya Cadet de 2007, amb una mitjana de 9.8 punts, 11.4 rebots i 16.6 de valoració amb l’U.E.Mataró, finalitzant en quarta posició.

L’any seguent, la Mireia va ser triada en el Millor Quintet del Campionat de Catalunya Júnior i en la temporada 2008/09 es va proclamar Campiona de Catalunya i Subcampiona d’Espanya Júnior a Guadalajara, fent una mitjana excel·lent, amb 16 punts 5 rebots i 14.8 de valoració per partit.


L’AVENTURA AMERICANA

Un cop finalitzada la temporada 2008/2009, l’aler catalana va voler canviar d’aires i es va incorporar a la Universitat de Saint Joseph’s on va jugar quatre temporades completes i va guanyar el Campionat de l’Atlàntic 10 l’any 2013. 

"Mireia Vila"
Mireia Vila campiona amb l’universitat de Saint Joseph | Font: Mireia Vila

L’estiu de l’any 2010, Vila va disputar en el Campionat d’Europa U20 que va guanyar la medalla de plata, aportant una mitjana de 3.3 punts i 2 rebots en 13 minuts per partit. L’any següent, va tornar  a ser seleccionada pel Campionat d’Europa U20 on van aconseguir la medalla d’or. El partit més destacat va ser contra Letònia on va aconseguir 21 punts i 3 triples. 


LA CONSOLIDACIÓ AL BÀSQUET D’ELIT

Quan va finalitzar la seva etapa a la Saint Joseph’s University, Mireia Vila va tornar a les lligues espanyoles i va fitxar pel conjunt Uni Ferrol durant la temporada 2013/2014 on va amitjanar 10.4 punts, 4.6 rebots, 2.6 assistències i una valoració de 10,7 crèdits a la Lliga Femenina 2. En aquesta temporada, el conjunt va aconseguir l’ascens a Lliga Femenina, on va jugar la temporada següent. Un partit  destacat de la catalana durant aquesta temporada va ser amb el rival del Mann Filter on va aconseguir anotar 20 punts i va obtenir 23 crèdits en total de valoració. 

La temporada 2015/2016 la va iniciar amb el Cadí la Seu, però el gener de 2016 va canviar d’equip i va fitxar pel Femení Sant Adrià on va arribar fins a les semifinals de la Lliga Femenina 2.

Les millors jugades de Mireia Vila la tmporada 17/18 | Font: Regeneracomsport

La temporada següent va continuar amb el mateix equip on va aconseguir l’ascens a Lliga Femenina. Va renovar durant la temporada 2017/2018 i es va classificar per la Copa de la Reina. El partit més destacat va ser contra Zamarat on va anotar 25 punts en 23 minuts. Però, l’any 2018, la jugadora va haver de dir adéu a la temporada després de patir una greu lesió; trencament del lligament creuat i del menisc del seu genoll esquerre. Les lesions són el pitjor que pot passar a una jugadora però per desgràcia formen part de la vida d’un esportista. Però la Mireia Vila, des d’un bon principi, va saber que, tot i les conseqüències i el moment complicat que estava vivint, havia de ser positiva.

Homenatge de l’equip a Maria Vila | Foto: Femení Sant Adrià

Les seves companyes, juntament amb tot l’equip tècnic, li van preparar una camiseta amb un lema: “somriurem quan tot falli”, un lema que l’ha acompanyat durant tota la lesió i la seva recuperació.


L’ARRIBADA A L’ADVISORIA MARESME

El novembre de 2019, Mireia Vila es va incorporar a l’Advisoria Maresme, del Bàsquet Maresme Boet Mataró, l’equip que pertany actualment. 

Les millors jugades de Mireia Vila la tmporada 20/21| Font: Regeneracomsport

La barcelonina va arribar a mijtans de la temporada anterior i va millorar els números del primer tram de temporada amb el Femení Sant Adrià, amb dos rebots més per partit i 8,2 punts de valoració, quasi dos punts més dels 5,7 que amitjanava amb el conjunt lila. En aquest curs, Vila està firmant els seus millors números en valoració, amb 11,4 punts per partit i 5,9 rebots, el seu màxim personal.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *