Nhug Bosch, una promesa del bàsquet femení

Temps de Lectura: 3 minuts

Nhug Bosch, una promesa del bàsquet femení

La jove catalana ja ha debutat amb la U.E Mataró-Femení Maresme a Lliga Femenina 2


Nhug Bosch i Duran (Barcelona, 2003) és una jugadora catalana que pertany a la Unió Esportiva Mataró (UEM) i el Femení Maresme. Va néixer de la pedrera de la UER Pineda, on va jugar a l’escola de bàsquet i és una de les promeses del bàsquet femení català. Des de petita, ja va fitxar pel Femení Maresme on actualment encara en forma part.


UN ESCALÓ PER SOBRE EN LES CATEGORIES DE FORMACIÓ

La pinedenca va ser jugadora de la selecció catalana i espanyola de bàsquet formació. En la categoria de minibàsquet la catalana es va proclamar campiona de Catalunya. L’equip femení Maresme, en què Nhug Bosch feia la funció de base, va guanyar la final al Femení Sant Adrià, per un marcador molt ajustat de 62 a 56. A més, també va jugar el torneig de seleccions autonòmiques amb Catalunya celebrat a la localitat gaditana de San Fernando, en què Catalunya es va imposar a Andalusia. Les jugadores van poder-se penjar l’or, amb una gran actuació de la base. Nhug Bosch va ser una de les seleccionades amb la U16 de la Federació Espanyola de Bàsquet per la FIBA U16 Women’s European 2019. A més, ha estat convocada amb la selecció espanyola U17 i U18. La temporada 2018-2019, el Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Bàsquet la va escollir com a Millor Jugadora Cadet Preferent (MVP). 

Nhug Bosch
Nhug Bosch, MVP Cadet preferent 2018-2019 | Foto: Femení Maresme

En aquesta temporada 2020-2021 hi ha un canvi, el Femení Maresme es vincula amb la Unió Esportiva Mataró. Es basa en una col·laboració entre els dos conjunts, que els dos seguiran tenint els seus clubs per separat, però en comptes de ser rivals, s’ajunten per potenciar el bàsquet femení a la comarca del Maresme. Des de les categories de Minibàsquet fins a sènior hi haurà equips vinculats. En el cas de la Nhug Bosch que pertany a la categoria júnior, el seu equip estarà vinculat amb la mateixa dinàmica d’entrenaments amb el sènior que està a la categoria de Lliga Femenina 2. La catalana, gràcies a aquesta unió, amb només disset anys va poder disputar jugant a la categoria de Lliga Femenina 2

Highlights de Nhug amb el Femení Maresme i la selecció espanyola U16 | Vídeo: Scuesta08

WICHITA STATE, EL SEGÜENT PAS

Nhug Bosch, a través de la seva xarxa social Twitter, va anunciar durant aquesta temporada l’acord amb Wichita State University de cara l’any que ve. L’equip femení, Wichita State women’s basketball, és el programa de bàsquet universitari de la Divisió I NCAA i és membre de la Conferència Atlètica Americana. L’entrenadora, Keith Adams, ha descrit a la catalana com a “molt bona defensora, una tiradora excel·lent i molt competitiva”

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *