Projecte Segle XXI: Una temporada més formant joves talents

Temps de Lectura: 3 minuts

Projecte Segle XXI: unA temporada més formant joves talents

En el club vermell s’han format més de cent jugadores que han debutat a Lliga Femenina i sumen més de 150 medalles en les categories inferiors 
Segle XXI


L’actual equip de Javier Torralba està format per jugadores que, generalment, no arriben als 18 anys. Aquest fet podria resultar sorprenent en qualsevol equip d’una categoria com LF2 però, a les files del club d’Esplugues ja és tot un clàssic.

Una temporada més el Segle XXI està competint a Lliga Femenina 2 amb joves talents del bàsquet i sense cap jugadora sènior, un projecte esportiu que impulsa les jugadores en edat de formació i és que, el club porta competint a la cateogria de plata del bàsquet femení des de la seva creació l’any 2001/02. En aquest projecte han debutat la majoria de jugadores que han format part de la competició nacional com María Pina, Laura Gil, Georgina Bahi, Queralt Casas, Belén Arrojo, Marta Suárez o Helena Pueyo.

Tot i la situació sanitària actual, aquest any estan firmant una temporada molt meritòria (estan en vuitena posició amb un balanç gairebé igual de victòries i derrotes: 10-11), sumant triomfs contra equips de la part de dalt de la classificació com el Club Joventut Badalona i posant les coses complicades a clubs com el Lima-Horta o l’Advisoria Maresme.


Història

L’any 1985 una iniciativa de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) inspira l’operació del Segle XXI per donar un salt qualitatiu en el bàsquet femení amb l’objectiu de formar nous talents pels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Així doncs, inicialment van arrancar a Manresa amb un equip de set jugadores liderat per Francesc Puig fins que, l’any 1988 van traslladar la residència a Esplugues de Llobregat. A més, administrativament, el centre depèn de la Federació Catalana i, econòmicament de la FEB i del Consell Català de l’Esport.

Reportatge del dia a dia de les jugadores del club fa sis temporades | Font: Segle XXI

El sistema de captació de jugadores es realitza per tota Espanya de manera que cada temporada s’incorporen sis jugadores. Totes compaginen el bàsquet amb els llibres i és que per mantenir la beca per continuar a l’equip han d’aprovar el curs escolar. Després de 31 anys des de la seva formació ja han passat més de 300 jugadores pel centre, de les quals gairebé la meitat han sigut internacionals en diverses categories inferiors.


Objectiu sòlid o exitós

La finalitat del programa del club d’Esplugues és invertir en futur reclutant talent i educant-lo. A més, estimular el seu potencial mitjançant la capacitat de superació i ambició perquè, la dificultat que imposen al aspirar a una categoria alta és una eina productiva pel seu creixement a nivell esportiu.


No obstant això, el fet de tenir equips tan joves també té un punt arriscat i és que en algunes ocasions la impulsivitat, l’atreviment i l’esbojarrament que, conforme avança la temporada van agafant el punt de maduresa i l’equilibri que aconsegueixen amb l’experiència partit a partit.

+ posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *