Sergi Oliva, d’entrenador de tercera catalana a tècnic assistent dels Utah Jazz

Temps de Lectura: 2 minuts

Sergi oliva, d’entrenador de tercera catalana a tècnic assistent dels Utah jazz

El català s’afegeix a l’equip tècnic de Quin Snyder, després de 5 temporades com a responsable d’estadísitca avançada als Philadelphia 76ersSergi Oliva formarà part de l’staff dels Utah Jazz, com a entrenador ajudant de Quin Snyder, segons ha avançat el diari Ara.

La història d’Oliva és de cinema. El tècnic de Gèlida va passar, en només tres anys, d’entrenar un equip de Tercera Catalana, a ser el responsable d’estadística avançada dels Philadelphia 76ers.

Oliva parlant amb Korkmaz, jugador dels Sixers, en un entrenament | Foto: NBA

El seu camí va començar el 2013, quan l’aleshores tècnic de l’Hortonenc, decideix emplenar un formulari per a treballar com a analista d’estadístiques a l’NBA, sense saber que la seva vida faria un gir de tres-cents seixanta graus.

En unes declaracions del 2016, recullides pel Mundo Deportivo, Oliva assegurava que un cop acabat el seu doctorat, no s’esperava viure del bàsquet. Mentre finalitzava els seus estudis, l’actual entrenador dels Sixers, va presentar-se a la Federació Catalana de Bàsquet per presentar un clínic amb les seves teories. “Ser entrenador de l’Hortonenc no semblava ser aval suficient, però vaig explicar el que volia fer i poca gent s’hi dedicava“, confessava Oliva sobre la seva proposta a la FCBQ.

Al 2014, els Sixers van acceptar la seva sol·licitut i es va adherir a l’equip com a analista de l’estadísitca abançada, deixant enrere la seva feina de llavors com a investigador a la Universitat Politècnica de Catalunya. En la seva etapa de cinc anys en el conjunt de Philadelphia, Oliva ha estat el Senior Director en Analytics & Strategy, o més conegut com a responsable de l’equip del departament de sabermetrics de la franquícia.

A dia d’avui, el de Gelida suma un pas més a la seva aventura als Estats Units. Es suma a Jordi Martínez (Denver) com a segon entrenador ajudant català, de la mà dels Utah Jazz, per la temporada 2020-2021 a l’NBA.

Website | + posts

1 comentari a “Sergi Oliva, d’entrenador de tercera catalana a tècnic assistent dels Utah Jazz”

  1. Pingback: Els reptes dels catalans a l'NBA - L'Últim Quart | L’espai del bàsquet català

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *