Uni Girona: una temporada difícil de millorar

Temps de Lectura: 3 minuts

Uni Girona: Una Temporada Difícil De Millorar

El club guanya tant a dins fora de pista


El fet que l’Uni Girona lideri la classificació de la Lliga Femenina ha esdevingut tradició. Des de la temporada 2014-2015 que no baixa de la tercera posició, tenint en compte les temporades 2014-2015 i 2018-2019, en què les gironines es van proclamar campiones de lliga.

Més enllà dels llocs que ocupa en la classificació, el club de Girona destaca per la seva curta trajectòria. De fet, és dels clubs més joves de la Lliga Femenina Endesa, ja que es va crear el 2005. En 16 anys, però, el conjunt vermell-i-negre ha sabut guanyar-se un renom a la competició, i de quina manera! En quatre anys, l’Uni Girona ja va ascendir de Copa Catalunya a la màxima categoria, i ningú ha aconseguit treure’l d’aquí. És més, a mesura que avancen els anys, el club creix i assoleix objectius que al principi semblaven impossibles. I res millor que aquesta temporada per demostrar-ho.

Amb la incorporació del nou tècnic Alfred Julbe, el conjunt vermell-i-negre no ha parat de sumar victòries. Ha acabat la temporada en tercera posició de la classificació general, però això no és tot. Per primera vegada a la història, l’Uni Girona ha passat a quarts de l’Eurolliga, i, tot i que no van poder superar les salmantines del Perfumerías Avenida, el mèrit de les gironines seguia essent innegable.

Tanmateix, aquest no ha estat l’únic fet històric que ha protagonitzat el club aquesta temporada. Per primer cop, les vermell-i-negres han guanyat la Copa de la Reina. I ho van fer de la millor manera possible: guanyant tots tres partits, contra el Movistar Estudiantes, contra Perfumerías Avenida i contra el València Basket.

Las jugadoras del Spar Uni Girona celebran el pase a la final de la Copa de la Reina 2021.
Totes les peces fonamentals per a l’engranatge de l’Uni | Foto: Alberto Nevado, FEB

Més enllà dels èxits esportius, el conjunt gironí ha destacat aquest any també pels èxits personals que hem anat observant a dins de pista. S’ha vist una Laia Palau més contenta que mai, demostrant l’afecte que li tenen tots i cadascun dels membres que formen el club; des de l’entrenador fins als aficionats. S’ha vist una Júlia Soler que, a diferència de la temporada passada, ha gaudit de minuts i de la confiança de l’equip. Una Frida Eldebrink il·lusionada i amb ganes de seguir formant part de la família vermell-i-negre la temporada que ve, ja que així ho anunciava fa uns dies el club. Una María Araújo que, tot i lesionada actualment, ha estat destacada de molts partits, igual que la gran Chelsea Gray, Sonja Vasic, la pivot Reisingerova, la shooter Paola Ferrari… i tot el conjunt.

En definitiva, el conjunt gironí ha destacat en molts sentits aquesta temporada, però de poc haurien servit les victòries esportives si hagués faltat la més important: la personal. I en aquest cas, està clar que l’Uni Girona les ha guanyat ambdues.

L'Últim Quart | Website | + posts

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *